Kuřecí pečené na ananasu podávané s melounovým salátem

Zdroj: (coolinar.cz)
Letní měsíce jsou ideální pro lehká jídla. Tuhle kombinaci jsem si zamilovala během svého očistného detoxu. Nejdůležitější ze všeho jsou čerstvé suroviny, protože tenhle salát prostě nijak ošidit nelze.
Reklama, která pomáhá
Co budete potřebovat:
- kuřecí prsa (400g na dvě porce)
- 4 plátky čerstvého ananasu
- oregano, chilli
- sůl, pepř, olivový olej, vinný ocet
- čerstvou zeleninu (mrkev, rajče, ledový salát, paprika)
- žlutý meloun (postačí vám půlka)
- bílý jogurt
- citron
Jak na to:
1. Plátky kuřecího omyjte, očistěte. Pořádně je osolte, opepřete a potřete oreganem. Přidejte trošku chilli a steaky orestujte dvě minuty z každé strany na rozpálené pánvi. Mezitím si rozehřejte troubu. Plátky ananasu vyložte do zapékací misky, maso pak vložte na ně a přilijte trošku vody, aby byly plátky ananasu lehce ponořené. Dejte zapéct na 15-20 minut do trouby.
2. Nachystejte si sezónní zeleninu do mísy a přihoďte kousky žlutého melounu. Zakápněte směs vinným octem a lžičkou olivového oleje, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.Pro lepší chuť můžete přidat pár lžiček jogurtu smíchaného se solí a citronovou šťávou.
3. Na salát položte hotové maso i s opečeným ananasem.
Bon Appétit!
Autor: (coolinar.cz)
Reklama, která pomáhá