Křehký tvarohový závin

zavin.JPG

Zdroj: (coolinar.cz)

Závin sice pochází z Rakouska, ale myslím, že dneska je jednoznačně věrným společníkem českých domácností. Pokud si na něm rádi smlsnete, zkuste tuhle "zdravou" obměnu plnou tvarohu, bez přidaného cukru.

Reklama, která pomáhá

Co budete potřebovat:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 1 vejce na potření
  • 1,5 kg jablek
  • skořice
  • třtinový cukr
  • rozinky namočené v rumu
  • cukr na závěr
Jak na to:
 
1. Tvaroh zpracujte s máslem a prosátou hladkou moukou na pevné těsto, které nechejte v lednici odležet alespoň dvacet minut. 
2. Mezitím si připravte jablíčka. Já je krájela více nahrubo, aby vynikla jejich chuť a neztratili zbytečně moc šťávy.
3. Těsto rozválejte na plát silný asi 3mm a po celé ploše posypte jablky tak, že okraje zůstanou volné. Posypte jablka rozinkami, třtinovým cukrem a skořicí. Plát vprostřed rozkrojte na polovinu. Od řezu směrem ven stočte dva záviny a kraje přitiskněte.Záviny přesuňte na plech a dejte péct do předehřáté trouby při 180 stupních asi na 40 minut.

Autor: (coolinar.cz)

Reklama, která pomáhá