Kuřecí ve špenátu se zeleninovým ratatouille

kure.jpg

Zdroj: (coolinar.cz)

Jak už jsem tady kdysi zmínila, jsem přílohový typ, z čehož vyplývá, že když mi nedáte k masu kus brambory, bagety nebo rýže, pravděpodobně se jídla ani netknu. Ratatouille je kompromisem mezi přílohou a žádnou přílohou. Kromě toho je neuvěřitelně dobré, šťavnaté a taky zdravé. A co k němu? Třeba kuřecí prsíčka na rozmarýnu zapečená v listech baby špenátu. Pokud máte mangold, určitě to vyzkoušejte i s ním.
 

Reklama, která pomáhá

Co budete potřebovat (pro dvě osoby):

Na ratatouille:

  • cuketa
  • červená paprika
  • půlka lilku
  • velká cibule
  • sekaná rajčata v plechovce
  • mrkev
  • rozmarýn, majoránka
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • voda nebo vývar na podlití

Na maso:

  • dvě kuřecí prsa
  • rozmarýn
  • nastrouhaný kus parmáznu
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • máslo
  •  baby špenát (popřípadě obyčejný špenát/mangold)

Na špenát:

Jak na to:

1.Všechnu zeleninu si pokrájejte na kostičky. Na pánvi rozpalte olivový olej a nejprve orestujte cibuli spolu s cuketou (asi 5 minut). Pak přihoďte lilek, papriku a mrkev a restujte dalších 5 minut. Nakonec přilijte rajčata, koření (majoránku a rozmarýn) a sůl s pepřem. Promíchejte, podlijte troškou vody nebo vývaru a nechejte probublávat asi 10 minut tak, aby se voda vypařila a zelenina změkla.
2. Maso rozřízněte na 4 steaky a jemně je naklepejte přes potravinovou fólii (ale opravdu jemně!). Posolte jej, opepřete a potřete rozmarýnem. Rozpalte si olej a osmažte maso z každé strany (trvá to asi 5 minut).
3. Připravte si listy špenátu. Umyjte je a přelijte vařící vodou, hned je ale zchlaďte studenou, aby si zachovaly listy svou barvu.
4. Až bude maso opečené, vyjměte jej z pánve. Rozehřejte si troubu. Listy špenátu nachystejte tak, aby pokryly celé maso. To na ně položte. Posypte maso parmazánem a potřete máslem a překryjte dalšími listy. Takto upravený steak přeneste na plech. Pak dejte maso zapéct asi na 10 minut do trouby.
5. Mezitím se vám z ratatouille vypaří veškerá voda. Přikápněte ještě trošku olivového oleje a ještě chvilku restujte.

Bon Appétite!

Autor: (coolinar.cz)

Reklama, která pomáhá

 
 

Mohlo by vás zajímat


Kuřecí pečené na ananasu podávané s melounovým salátem

Datum: 23.06.2014
Letní měsíce jsou ideální pro lehká jídla. Tuhle kombinaci jsem si zamilovala během svého očistného detoxu. Nejdůležitější ze všeho jsou čerstvé suroviny, protože tenhle salát prostě nijak...
více...

Kuřecí nugetky domácí, bez oleje na zeleninovém salátku

Datum: 12.03.2014
Kdo by neměl rád kuřecí nugetky. Teď myslím ze skutečného kuřecího masa, žádná drť :) Tahle verze je trošku zdravější, je bez tuku a nugetky se připravují v troubě. Vyzkoušejte je na rychlou...
více...

Opečená cuketa s kuřátkem

Datum: 09.10.2013
Jestli pěstujete cukety někde na zahrádce, je vysoce pravděpodobné, že jich teď po sklizni máte tolik, že nevíte, co s nimi. První recept, ve kterém cuketu můžete upotřebit, je tady, tak hurá...
více...