Nepečený jahodový dort se zakysanou smetanou

jahodovy dort kolaz.jpg

Zdroj: (coolinar.cz)

Taky nemáte během teplých letních a jarních dní rádi těžké dorty s máslovou náplní? Jenže kdo by se vzdal na půl roku mlsání? Pro všechny, kteří si rádi dají něco sladkého a současně lehkého, je tento recept. Dokonalý s jakýmkoliv čerstvým ovocem. Zkuste jej s malinami z lesa nebo meruňkami z ovocného sadu.
Nejtěžší je na něm to, že ho musíte nechat vychladit do druhého dne...
 

Reklama, která pomáhá

Co budete potřebovat:

  • zakysaná smetana (cca 700g)
  • balení smetany ke šlehání (cca 250g)
  • čerstvé ovoce (v tomto případě jahody, stačila vanička 400g)
  • čtyři lžíce třtinového cukru
  • balení dětských piškotů

Jak na to:

1. Vyložte dortovou formu potravinovou fólií a na dno poskládejte vrstvu piškotů, abyste zaplnili celé dno.
2. Vyšlehejte si šlehačku, smíchejte ji v míse se zakysanou smetanou a cukrem (záleží na vás, jak moc chcete mít dort sladký). Připravte si jahody. Umyjte je, zbavte lístků a podélně je nakrájejte.
3. Na piškoty navrstvěte pokrájené jahody a pak smetanovou směs. Celé zopakujte (piškoty, jahody, smetana)
4. Hotovo. Dejte chladit přikryté fólií. Chutě se propojí a do piškotů se vsákne chuť smetany.
 
Bon Appétit!

Autor: (coolinar.cz)

Reklama, která pomáhá

 
 

Mohlo by vás zajímat


Hruškový koláč s mascarpone a mandlemi, podle Martina Škody

Datum: 21.06.2015
Mascarpone patří mezi mé nejoblíbenější italské potraviny. Mám ho ráda za to, že není sladký ani slaný a že s ním můžete vykouzlit opravdu hodně dobré věci. Dokonce tak dobré, že se po nich...
více...