Rebarborový koláč

rebarborovy kolac.jpg

Zdroj: coolinar.cz

Léto pro mne začíná ve chvíli, kdy si můžu na naší zahradě obrat první rybíz, natrhat angrešt, sesbírat jahody (i ty lesní a voňavé), nebo natrhat čerstvou rebarboru. Léto je totiž plné ovocných koláčů, které se připravujou jen chvíli, abyste se neupekli u sporáku.

Reklama, která pomáhá

Co budete potřebovat:

  • 400 g čerstvé oloupané a očištěné rebarbory
  • 100 g mletých mandlí
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g Hery
  • 150 g třtinového cukru
  • kypřící prášek
  • mandlové aroma
  • skořice
  • dvě lžíce mléka
  • dvě vejce


Jak na to:

1. Nechejte změknout máslo, ve velké míse jej smíchejte s cukrem, vejci a mlékem
2. Předehřejte si troubu na 180 stupňů
3. Do směsi přidejte mouku promíchanou s kypícím práškem a mleté mandle, zakápněte dvěma kapkami mandlového aroma
4. Směs vlijte do předem vymazané a vysypané dortové formy
5. Nasypte na směs rebarboru, poprašte skořicí
6. Pečte asi 50 minut, těsto ale zkuste špejlí a přesvědčte se, že se opravdu upeklo i uvnitř.

Autor: (coolinar.cz)

Reklama, která pomáhá